Γλουτιαίοι…μια πολύ σημαντική μυϊκή ομάδα και για τους άνδρες

Όλα αυτά τα χρόνια έχω συναντήσει αρκετούς άντρες, οι οποίοι εκτός από καθίσματα, προβολές και deadlifts, αρνούνται να κάνουν απομονωτικές ασκήσεις για γλουτούς, θεωρώντας ότι είναι “γυναικείες” ασκήσεις.

 

Γλουτιαίοι…μια πολύ σημαντική μυϊκή ομάδα και για τους άντρες

 

Αρχικά, εδώ θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχουν γυναικείες και ανδρικές ασκήσεις, παρά μόνο άντρες και γυναίκες, που ως γνωστό, θέλουν αν δίνουν έμφαση σε ασκήσεις στήθους, κοιλιακών και γλουτών αντίστοιχα.

 

Ποια είναι όμως τα οφέλη της ενδυνάμωσης των γλουτών πέρα από ένα καλοσχηματισμένο μέρος του σώματός μας;


1.     Λιγότερες ενοχλήσει στη μέση & στα ισχία


Αρκετές φορές νοιώθουμε ενοχλήσεις στη μέση ή στα ισχία, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε αδύναμους γλουτούς, καθώς οι γλουτοί αποτελούν μια μυϊκή ομάδα πολύ μεγάλη, η οποία στηρίζει στην ουσία όλο τον κορμό και το πάνω μέρος του σώματός μας.


2. Καλύτερη στάση σώματος


Όπως προαναφερθήκαμε, οι γλουτοί υποστηρίζουν τον κορμό μας κι όταν είναι δυνατόν μας παρέχουν μια καλύτερη στάση στο σώμα μας, καλύτερη ισορροπία, βελτίωση κινητικότητας & ευλυγισίας των ισχίων.


3. Μείωση τραυματισμών


Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αδύναμοι γλουτοί συμβάλλουν σε τραυματισμούς άλλων σημείων του σώματος, όπως είναι τα γόνατα, οι τετρακέφαλοι ή οι οπίσθιοι μηριαίοι.


Η “αδυναμία” των γλουτών σε αρκετές κινήσεις και ασκήσεις επιβαρύνει άλλους μυς ή αρθρώσεις, καθώς δεν είναι αρκετά δυνατοί για να στηρίξουν το σώμα μας.


4. Πιο δυνατός σε όλες τις ασκήσεις


Ενδυναμώνοντας τους γλουτούς μας, μαθαίνουμε στην ουσία να τους χρησιμοποιούμε περισσότερο και βελτιώνουμε τη στάση στου σώματός μας σε κάθε άσκηση, εκτελώντας τις ασκήσεις με πιο σωστό τρόπο. Κατ’ επέκταση γίνεσαι πιο δυνατός και αυτό θα φανεί στον αριθμό των επαναλήψεων που εκτελείς.

Σχετικά άρθρα

Tips & Tricks
7+1 βήματα για να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα
Μεταβολισμός - betterself.gr
Health
Μάθε τα πάντα για το πως μπορείς να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και με ποιο τρόπο αυτό επηρεάζει την καύση λίπους και την απώλεια βάρους
Health
Απώλεια βάρους μέσω ισορροπημένης διατροφής και άσκησης