4 + 1 οφέλη της online γυμναστικής

Μεταβολισμός - betterself.gr
Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αλλάξει για τα καλά τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα μας. Η επιβολή του lockdown μας ανάγκασε να ψάξουμε και να βρούμε λύσεις σε πολλούς τομείς της ζωής μας και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

 

Η αναζήτηση διεξόδου στον τομέα της σωματικής άσκησης απασχόλησε πολλούς, όπως κι εμένα την ίδια, καθώς πριν το 1ο lockdown δεν είχα ασχοληθεί με την online γυμναστική.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα πως η online προπόνηση έχει τη δυνατότητα να είναι το ίδιο αποδοτική με τις προπονήσεις δια ζώσης.

Άρχισα, λοιπόν, να σκέφτομαι τρόπους με τους οποίους μπορώ να βοηθήσω όλους όσους δεν είχαν τη δυνατότητα ή την εμπειρία να γυμναστούν μόνοι τους και ο μεγαλύτερος στόχος μου ήταν να τους βοηθήσω να κάνουν τη γυμναστική τρόπο ζωής, ανεξάρτητα από την επιρροή των εξωτερικών παραγόντων που αλλάζουν διαρκώς την καθημερινότητά μας.

 

Από τη μέχρι τώρα πορεία μου διαπίστωσα πως τα κυριότερα οφέλη της online γυμναστικής είναι:

 

1.  Γυμνάζεσαι όπου θέλεις

Είτε στο σπίτι, είτε στην εξοχή, είτε είσαι διακοπές, είτε είσαι για επαγγελματικούς λόγους εκτός πόλης, έχεις τη δυνατότητα να ακολουθείς τον τρόπο ζωής σου και την καθημερινότητα σου όσον αφορά τη γυμναστική, χωρίς να νοιώθεις τύψεις ή να σκέφτεσαι πώς θα ξαναμπείς σε πρόγραμμα κατά την επιστροφή σου.

 

2.  Γυμνάζεσαι όποτε θέλεις

Είτε πρωί, είτε απόγευμα, είτε βράδυ, είτε Σαββατοκύριακο, μπορείς να ακολουθήσεις το πρόγραμμα σου, χωρίς να σκέφτεσαι ποιες ώρες και μέρες λειτουργεί το γυμναστήριο που συνήθιζες να πηγαίνεις ή πότε θα έχει λιγότερο κόσμο ή συγκεκριμένα προγράμματα.

 

3.  Κοστίζει λιγότερο

Σίγουρα η online γυμναστική έχει μικρότερο κόστος από μια συνδρομή σε κάποιο χώρο γυμναστικής ή από συνεδρίες personal training, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως οι υπηρεσίες που θα λάβεις θα είναι χαμηλότερες σε ποιότητα.

 

4.  Δεν απαιτεί αρκετό χρόνο από τη μέρα σου

Επιλέγοντας να γυμναστείς online, αυτόματα περιορίζεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να μεταβείς σε ένα χώρο γυμναστικής, να οργανώσεις τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου και την κίνηση που ενδεχομένως να συναντήσεις στο δρόμο.

 

5.  Γυμνάζεσαι με τα παιδιά σου

Αρκετοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρειάζεται να βρουν λύση για το ποιος θα προσέχει τα παιδιά ώστε να μπορούν να φύγουν από το σπίτι και να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο και αρκετές φορές να είναι λόγος για να ματαιώσουν την προπόνησή τους. Με τη γυμναστική στο σπίτι αυτό το πρόβλημα αυτομάτως λύνεται, καθώς έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν, χωρίς τα παιδιά να χρειάζεται να είναι εκτός χώρου. Πολλές φορές μπορούν κι εκείνα να συμμετέχουν στην άσκηση.

 

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου ή το επίπεδό σου, μπορείς κι εσύ να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι online σήμερα κιόλας !

 

Πάντα όμως να έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να είσαι σίγουρος για τον γυμναστή που θα επιλέξεις και την εκπαίδευση του.

 

Η γυμναστική από το σπίτι σίγουρα δεν ταιριάζει και δεν αρέσει σε όλους, όμως δε μπορείς να είσαι σίγουρος πριν το δοκιμάσεις!

 

Σχετικά άρθρα

Μεταβολισμός - betterself.gr
Health
Μάθε τα πάντα για το πως μπορείς να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και με ποιο τρόπο αυτό επηρεάζει την καύση λίπους και την απώλεια βάρους
Δείγμα ισορροποημένης διατροφής
Health
Απώλεια βάρους μέσω ισορροπημένης διατροφής και άσκησης
Γλουτιαίοι γυμναστική
Tips & Tricks
Γλουτιαίοι…μια πολύ σημαντική μυϊκή ομάδα και για τους άνδρες